Sidor

fredag 3 augusti 2012

Mor & Dotter till Rhodos...

I augusti 2009 åkte jag och min dotter Anna till Rhodos, en mor och dotter resa som blev hur mysigt som helst :)
Vi bodde på Athineon Apartments alldeles utanför muren till Gamla stan i Rhodos stad. Hotellet var jättefint. Som vanligt när jag är ute och reser så ska det alltid hända nånting. Den här gången gick spisen sönder. Jag skulle värma vatten på spisen, hade lite bråttom för jag var himla kaffesugen. Slår på plattan och POFF!!!! Strömmen gick och det rök ifrån spisen, blev ju inte bättre av att det kolsvart i lägenheten. Jag trevade mig fram och öppnade dörren så vi skulle få in ljus från korridoren. Jag rusade ner till receptionen och förklarade vad som hänt. Vaktmästaren följde med upp och tittade på spisen. It's broken, I get you a new one tomorrow, sa han. Bra början på vår semester.



Vi gjorde en hel del utflykter blandat med sol och bad. Goda middagar och kortspel och Yatzy på balkongen på kvällarna. Det blev många skratt den här veckan :)
Vi bodde en bit från stranden Elli vid casinot så det tog ca 30 min att strosa dit, gjorde absolut ingenting, vi bodde perfekt nära Gamla stan, rakt över gatan bara.
En dag stannade vi till på hemvägen och fikade på Café Kringlan (ett svenskt ställe). Trevligt ställe som varmt kan rekommenderas :)

Vi hyrde bil för en dag, på Avis. Bra service och avtal, känns som man kan lita på dem :) Kanske lite dyrare än andra uthyrningsfirmor men tänk om man står där med punktering och inte kan få hjälp. På Avis ingår Flat tire - försäkring (de kommer ut på plats och hjälper till).

Vi åkte tidigt på morgonen. Jag hade tittat ut rutten på kartan och kände att det här blir en enkel match att ta sig ur stan. När vi åkt 100 meter stod en skylt mitt i gatan, AVSTÄNGD för marknad!! Fasen också. Blev ju som det blev och vi körde fel naturligtvis, då var vi på väg mot Kalithea istället för mot Diagora (flygplatsen), vi tog av i Asgourou mot Pastida upp i bergen och ner igen. På rätt köl igen tog vi av mot Paradisi och  Butterfly valley, mysigt ställe att strosa runt på. Inträdet var lite väl saftigt men men...
Petaloudes (fjärilar)


På vägen från Butterfly valley stannade vi på en Wine factory. Vi köpte olivolja, balsamvinäger och honung, det blir kul att ha med sig hem till Sverige.



Nästa stopp skulle bli Lindos. Det blev en tur över bergen igen, kändes ju bra att ha en egen Tina Törner i Anna som kartläsare (hon läste mest sin bok under färden). Vi åkte i alla fall via Dimilia, Eleousa, arkipoli och Kolimbia. Det var en upplevelse i sig :) Väl framme i Lindos parkerade vi uppe vid huvudvägen och gick ner. BADA!! det ville vi nu. Det var härligt varmt i vattnet. Sen promenerade vi runt och tittade på allt som fanns.



Dgen närmar sig sitt slut och vi började hemfärden mot Rhodos stad. Den här gången körde vi inte fel, skönt.

Kvällarna strosade vi runt i gamla stan och åt smarriga middagar. Anna lärde sig tycka om Tsatziki :)
Veckan gick fort och vips var det dags för hemresa. Så mysigt att bara vara Anna och jag. Men klart vi längtade hem också (lite i alla fall).

Här kommer några fler bilder från veckan :)




Tjingeling
Paradisfrun

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar