Sidor

måndag 18 februari 2013

Vår härliga Tax

Vi har en tax... och en tax inte inte som andra hundar, den är bara tax. Vår tax heter Pang och är snart 6 år. De här åren har varit så roliga med denna härliga varelse.

Hur är en tax då? Jo, vår tax är lydig när han själv vill, kan bli otroligt sur men lika fort glad igen. Anstränger sig bara om det är något gott på gång. Bryter ihop när han märker att vi ska göra något där han inte får följa med. Gör en massa rackartyg barar för att hämnas att vi lämnat honom om det så bara var i  10 minuter.

Han vet att pussar genererar i godis. Han älskar brieost och gelehallon. Är väl inte den bästa dieten för en hund men nån gång ibland går väl an. När det vankas pannkaka sitter han troget nedanför spisen.
Han kan dansa på bakbenen också, men bara när husse slipar knivar, för då kan det hända att det halkar ner en köttbit i taxhöjd.

Han älskar att ligga i sängen när det är renbäddat. Då njuter han, snarkar och drömmer, skäller och springer i sömnen.

Det är aldrig tråkigt med en tax. De är kloka och kärvänliga. Pang skulle inte göra en fluga förnär. Nä, nu tog jag i, han avskyr nämligen flugor och getingar. Då blir han riktigt sur och hugger vilt efter dem. När det är dåligt väder tycker han att det är absolut onödigt att gå ut. Han går i alla fall fot då, han vill ju gå under paraplyet när det regnar :)

Lite om vår familjemedlem i Paradiset.
Tjingeling
Paradisfrun

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar