Sidor

söndag 23 juni 2013

Midsommar


Midsommarhelgen är snart över igen. Jag kan bara konstatera att det även i år blev väldigt lyckat. Vädret bjöd på sig själv med både sol, värme, blåst och lite regn. Det är väl som det brukar vara då :)

Här i Paradiset inleds midsommarfirandet redan på torsdagskväll med blomplockning och kransbindning, även midsommarstången får naturligtvis "nya kläder". I år var vi många som hjälptes åt och vi avslutade med korvgrillning på kyrkbacken. Det var så kul att så många kom, vanligtvis brukar vi vara några få tappra själar som i ur och skur, år efter år gör dessa sysslor.

En tredagarsledighet kan börja :)

Vaknade upp till strålande väder på midsommaraftonen, härligt. Våra goda vänner Kicki, Rodney och deras dotter Linnéa kom lagom till midsommarlunchen. Vi njöt av mat och dryck och varandras sällskap och av vädret förstås. Efter lunchen blev det lite lekar i väntan på dans runt midsommarstången på kyrkbacken kl 5.

Det var många som samlades på kyrkbacken, vi fick bilda 2 ringar. Kaffeförsäljning och småprat.

Efter dansen gick vi den korta vägen hem (jag bor ju mittemot kyrkan). Det vankades middag och grillen tändes naturligtvis. Lite prat och stoj resten av kvällen.

Midsommardagen bjöd inte på lika roligt väder. Det blev mest soffhäng. Idag, söndag kommer mina föräldrar på fika. Hoppas det skiner upp lite så vi kan sitta ute. Det var väl liksom allt det från den här helgen. Lugn och stillsam, precis som det ska vara.

Några bilder på vårt goa barnbarn Ella också:
 Ella övar inför midsommardansen


Anna & Ella

Tjingeling
Paradisfrun

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar