Sidor

lördag 28 december 2013

King Fisher & Chicken Tikka Masala

Nog är det så att jag börjar längta efter att sitta i shacken med en kall öl, en Kingfisher och äta någon av alla goda rätter som serveras. Jag tror inte det finns något på menyn i Sea Spray's schack som inte smakar gudomligt. Förra året hittade jag en ny favorit, Garlic Prawns med tillhörande Chapati. Det ska bli spännande att höra vilken rätt som blir Jockes favorit.
 


Det är ju första resan till Goa för honom. Jag hoppas att han gillar det och kommer att vilja åka tillbaka. Det är faktiskt första resan så långt bort, tidigare har det varit till Europa och Kanarieöarna, så det här blir nog en annorlunda upplevelse. Vi har ju berättat en hel del och visat bilder men det är ju långt ifrån som att uppleva det själv.
Jag har rest en hel del, rest till annorlunda och udda ställen tidigare så första gången jag kom till Goa blev jag inte så förvånad och chockad över hur allt fungerade. men jag minns med ett leende på läpparna min mans och mina barns ansikten när vi satt på bussen från flygplatsen till hotellet. Det var en syn vill jag lova. Anna tyckte det luktade illa, Calle och Bengt var vita i ansiktet och funderade när nästa flyg gick hem. Det gick inte många timmar tills vi alla var förälskade i detta fantastiska ställe. Vi vill tillbaka gång efter gång.


Så idag är det dags att ta dosen Dukoral för magen för nästa lördag då är vi på väg.
Mitt internet har krånglat så jag har inte lyckats skriva ut våra flygbiljetter än, det ordnar jag till veckan.
Packningen blir ju lätt, inte mycket man behöver där. Solskydd möjligtvis :)
Vad har vi nu tänkt göra när vi väl är där?
Mycket vila och sol och bad.
Dudhagar Falls, längtar efter att träffa aporna där. Det var helt fantastisk sist, aporna åt ur våra händer. Jag är helt fascinerad av dessa varelser så att få komma dem så nära som här är underbart.

Morjim beach
Agonda beach
Anjuna Nightmarket
Och resten får blir vad som andan faller på. Kanske du har nåt bra förslag?
Jag är sugen på att besöka Hampi, det tar flera dagar i så fall, jag vet inte om jag får med mig mitt ressällskap på det.

Framförallt ska det bli så härlig att träffa de underbara människor vi lärt känna. Ser fram mot att träffa Anil, Raj, Laksmi och Takaran med barn. Jessica med familj i strandshacken.
Vet du, det är så underbart att vara bland så fina, glada, tacksamma och ödmjuka människor som det finns på denna plats. Mitt hjärta fylls av värme och kärlek. Människorna där har långt ifrån den materiella standard som vi här i Sverige lever i, många kan varken läsa eller skriva, kvinnorna allra helst. Stress är en känsla som bara rinner av en, här får man bara vara, eller inte. Höll på glömma baksidan nu, tutandet, bilarna, the ladys in the shops. "Come look in my shop, you like you buy, no like no buy", pfff,,,tror du att man kommer därifrån ohandlad nån gång, skulle inte tro det, hi hi. Sen sitter jag på balkongen och funderar; kommer jag nånsin att använda allt det här?



Tjingeling
Paradisfrun

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar