Sidor

lördag 2 mars 2019

Resa med barn

Jag har alltid haft mina barn med på resor från väldigt tidig ålder, min dotter Anna var 19 dagar gammal när vi gav oss iväg på bilresa genom Europa. Sonen Calle var ca 6 månader när vi reste med honom första gången. Jag har aldrig upplevt att det varit några problem att resa med barn. Det handlar om planering och ta det som det kommer.

På resan till Phu Quoc Vietnam var ju mitt yngsta barnbarn Emil med, endast 9 månader gammal så följde han (ja hans föräldrar också) för att fira farmors 50-årsdag i nästan 3 veckor. Gullhjärtat 😍










Det var mycket planering för föräldrarna så klart, mycket att tänka på. Vaccinationer, mat, mediciner mm. Eftersom det är ett tropisk land, annan bakterieflora, soligt och varmt, dessutom 6 timmars tidsskillnad så blir det extra viktigt att vara förberedd. All mat han skulle äta togs med på resan. Det enda som han åt därifrån var frukt (med skal på) och lite bröd. Han blev inte det minsta sjuk under resan.

Jag kände att det var viktigt att hitta ett flygbolag som hade en bra barnpolicy och dessutom hade flygavgångar som passade Emils sovtider någorlunda. Jag gjorde en lekpåse med lite olika saker som vi tog fram då och då under flygningarna, det visade sig vara ett superbra trix.
 

Valet blev Emirates, Vi har rest med dom förr och vi var nöjda då. Smidigare incheckning, extra bagage och resevagnen med ombord på planet. Platser med barnsäng ombord och en liten goodybag. Kabinpersonalen var så gulliga, de pratade och skojade med Emil och även med oss. De frågade om det var Emils första Emiratesresa, eftersom det var det så tog de en bild på honom med mamma Lovisa och pappa Calle. När vi landat så fick de ett kort med bilden i och en hälsning från Emirates. Gulligt!

Vi mellanlandade först i Dubai, ca 3 timmar var vi på flygplatsen. Skönt att få röra på sig lite och framförallt för Emil som kunde busa av sig lite och gå omkring. Nästa flyg mot Hanoi blev svensk nattetid, då sov han en hel del. I Hanoi blev vi en natt, vårt tänkta flyg blev ju ändrat, vi fick vänta till nästa dag. Inga problem för våran Emil. Upp tidigt och iväg till flyget som tog oss till Phu Quoc.

Emil han var glad och go hela tiden och charmade alla vietnameser. Hello baby! oss vuxna hejade de alltid på efteråt.
 

Alla ställen hade inte barnstolar, då fick det bli vagnen eller vandra runt i våra knän. Inga sura miner eftersom det alltid var nån av oss som busade med honom.

 

 
Jag tror att vårt upplägg blev superbra, varannan dag utflykt och varannan dag bara vara. Då fick vi alla vila upp oss lite och få svalka oss med AC på rummet. Bada i poolen tyckte han om.






Hemresan gick också bra, flyga verkar vara nåt som Emil gillar, precis som farmor.
 

Nästa inlägg kommer att handla om våra utflykter.

Tjingeling
Paradisfrun

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar