Sidor

fredag 24 oktober 2014

Visum på gång

För att få komma in i Indien så måste man ha ett visum, det går inte att få när man kommer fram. Inte om man är svensk i alla fall. Vi måste ansöka om det här hemma i Sverige i god tid innan man ska åka. Vi har ju gjort den här proceduren ett antal gånger och varje gång har det tagit olika lång tid att få det klart. Allt från 1 vecka och upp till 7 veckor.
Därför har vi nu i veckan ansökt om visum. Det är rätt mycket jobb med dessa ansökningar. Först måste man ha ett foto som är 5x5cm mot vit bakgrund, personbevis, beställs hos Skatteverket (om man ansöker via post): Bor man i Stockholm, Upplands, Södermanlands eller Västmanlands län måste man personligen ansöka på Indiska ambassaden och genomgå biometriska rutiner. Övriga, däribland vi då kan ansöka via post.
Ansöker gör man på; http://www.in.ckgs.se/apply-for-a-visa/about-visa.html
Det är en hel del uppgifter som ska anges där, tar en stund att fylla i. Skriv sen ut ansökan, klistra på fotot och skriv under. Sen betalar man in avgiften, uträkning finns på CKGS sida. Ta en kopia på betalningen. Det som sedan skickas rekommenderat är ansökningsformuläret, personbeviset, kopia på betalningen och passet. Sen är det bara att vänta...

Idag kom det mail om att våra ansökningar är under behandling, kanske inte tar så lång tid ändå.

Koleravaccinet är inhandlat, en vecka innan ska det drickas. Bra skydd för magen.

Vi har också bokat parkeringen på Benstocken, 900kr/bil (för 18 dagar). Det är så himla smidigt där, bussarna går till och från terminalen hela tiden.

57 dagar kvar, jag LÄNGTAR verkligen!!!


Tjingeling
Paradisfrun

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar