Sidor

måndag 2 maj 2016

Dag 4 roadtrip to Boston

Redan lördag och 4:e dagen hos Anna. Stoppa tiden!!!!
Biltripp till Boston stod på schemat denna dag. En snabb frukost och sen iväg. Med Anna bakom ratten gick det som på räls. På Highway....av Highway... och på igen :)

Det var några vägtullar att passera på vägen mot Boston.



Boston ligger i delstaten Massachusetts och staden grundades år 1630. Boston tillsammans med Cambridge är USAs främsta universitetsstad. Staden är också känd för "The Big Dig" ett trafikbyggprojekt som skulle skapa ett bättre flöde i trafiken i stan och till och från flygplatsen Logan International. Det här var den största federala infrastruktursatsningen som gjorts i USA. Det blev också en jättestor flopp, den mest försenade och kostsammaste. Den påbörjades 1997 och var väl någotsånär klar år 2007. 
Vi parkerade i Boston Common Garage som låg mitt i smeten, det kostade 18 dollar för ca 4-5 timmar. Vi började med att promenera runt i parken, The Public Park, det var jättefint där och George Washington ståtade där på sin häst. , synd att det regnade lite lätt (gick över sen). Vi gick vidare mot shoppinggatorna, Newbury Street, där de exklusiva butikerna låg såsom Tiffany's och Sach's Fifth Avenue m fl och Downtown Crossing där Macy's, Primark, Victoria Secret's m fl låg.







Vi gjorde en riktig turistgrej, vi åkte en DuckBoat, en sightseeingbil/båt med en guide ombord som berättade om byggnaderna  och Bostons historia. Vi sparade benen i drygt en timme och fick se de mesta. Kul var det när bilen blev en båt och vi tog en tur på Charles River.


Med kurr i magen banade vi oss iväg till Panera Bread och käkade lunch. Bra och fräscht ställe.


När vi lunchat färdigt hade även vädret blivit bättre och solen sken och det var varmt i luften igen. Vi tog en promenad till Beacon Hill och baren Cheers, visst minns du väl den gamla TV-serien som gick på 80-talet?


Vi fortsatte till Primark, en affär som Anna ville kolla in och sen gick vi med rätt trötta ben mot bilen.
Innan vi gav oss hemåt till West Hartford igen så åkte vi till Cambridge och Harvard University, så kul att ha varit där.




Lördagen avslutade vi med middag på Cheesecake Factory, men så gudomligt gott det var och så klart blev det en doggybag med oss hem. Vi gick (rullade) mättaoch belåtna den korta biten till hotellet. Och som alla andra kvällar så somnar jag nästan innan huvudet nuddar kudden.
Tjingeling
Paradisfrun


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar