Sidor

tisdag 9 oktober 2018

Phu Quoc - utflykter

Snart är vi på väg, jag längtar så. Speciellt idag när det blåser kallt och snöblandat regn, hu hu jag tycker inte om vinter.

Idag är det 49 dagar tills vi reser. Det är dags att fundera på lite utflykter. Det finns en del att besöka och uppleva. Eftersom vi kanske har olika intressen av vad vi vill se och göra så blir det lite av varje.

 

Templet Dinh Cao Rock (Cua temple)
Templet är ett av de populäraste ställena att besöka på ön. Beskrivs som en symbol för Phu Quoc och öns befolkning. Templet ligger på en klippa. Det här ska vara bästa platsen att se solnedgången. Ligger vid mynningen av Duong Dongfloden.
 

Duong Dong market
Den här marknaden är den största och livligaste marknaden på ön. Det är en lokal marknad där turister och öbor trängs med varandra för att handla. Intill marknaden finns hamnen och fiskebåtar som kommer med nyfångad fisk.
 

Phu Quoc Night market
Ett besök på nattmarknaden är ett måste, det är en upplevelse utöver det vanliga. Här finns mängder av mat och souvenirer.
  


Mega King Mart store
Mataffär/stormarknad, här finns allt att handla. Ska tydligen ha bästa kaffet på ön också.
 

 Bai Sao beach
Vi kommer att bo vid Long beach, men det är alltid roligt att besöka andra stränder också. Bai Sao sägs vara Vietnams finaste strand, vit pudersand och turkost, klart och lugnt vatten.


Starfish beach
En strand fullt av sjöstjärnor. Hit vill jag verkligen!

Phu Quoc Prison
Kallas även för Coconut Tree Prison. Ett fängelse som byggdes och användes först av fransmän och senare även av amerikanerna. Cirka 40000 nordvietnamesiska soldater blev slagna och torterade här under Vietnamkriget. Nu är det ett historisk museum.


Pepparodling - Pepper Farm
Drar en dag dit pepparn växer, skämt åsido. Här växer världens bäst peppar. Det finns flera ställen att besöka.
 

Djuphavsfiska/Snorkla
Följa med en fiskebåt ut på havet och fiska, kanske ha tur och dra upp en stor firre. Snorkla i kristallklart vatten och få se alla vackra fiskar som vi bara har i akvarium hemma.

 

(alla bilder som finns vid utflykterna har jag googlat fram och de är alla lånade)

Det här är lite som jag hittade occh kände kan vara intressant för oss.

Tjingeling
Paradisfrun

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar