Sidor

söndag 15 september 2019

New York

Jag och min kompis Anette flydde vardagen och reste till New  York i 5 dagar. Det här blev ju min andra resa till staden som aldrig sover och den första för Anette. Helt fantastiskt att vara tillbaka, drygt 3 år sen sist. Jag är förälskad i den här stan 💓

Vi reste med Norwegian nonstop från Arlanda, deras Dreamliner är verkligen bra.

Landade på JFK rätt sent på kvällen. Vi hade bokat en Shuttle som smidigt tog oss till hotel Pennsylvania. Där bodde jag även förra gången och tycker att det är ett helt ok hotell. Kanske inte det allra bästa men läget är det. Vad sägs om att ha Madison Square Garden rakt över gatan 😊. Vi var incheckade och på rummet vid midnatt. Trötta somnade vi snabbt. Vaknade efter några få timmar och var klarvakna, typ halv 4. Vad gör vi nu liksom????
 
 

Första dagen
Efter att ha väntat in morgonen gick vi iväg och åt en liten frukost på Café R (låg rakt över gatan), det ingick i bokningen. Det var inte mycket för världen men helt ok. I den frukosten ingick en bagel, juice eller kaffe, lite sallad/frukt och yoghurt. Vi tog alltid juicen, Starbucks låg väggivägg 😋
 
 

Vi ägnade dagen åt att fixa metrocard, kostade 33 dollar. Det var då Unlimited i 7 dagar. När man köper dessa kort så efterfrågas ett postnummer. Jag använder alltid hotel Pennsylvanias 10001, det funkar klockrent 👍

Strosade längs 7th Ave mot Time Square, tog en kaffe på Starbucks on the go. Besökte M&Ms butiken, så cool inredning och skyltning. Vi gick vide på 6th Ave, fifth Ave och Broadway,. Det är så häftigt att bara gå omkring och titta på hus och skyltar.







Efter en liten microvila på hotellrummet tog vi tunnelbanan DownTown och till 9/11 Memorial.




Vi blev hungriga och åt en pizza på Joe's Pizza, ni vet pizzerian som finns med i Spidermanfilmerna 😃
Lånad bild

Nu var vi redo att spana in Century 21, ligger på  Day st, ett stenkast från 9/11 Memorial. Här är stället där man verkligen kan göra bra fynd om man står ut med att trängas lite. Det är oftast mycket folk här.




Efter att vi lämnat av lite saker på hotellet stack vi ut igen. Nu mot Chinatown och Little Italy, en helt annan typ av New York. Vi hittade en ChristmasStore och jag var lyrisk, så mycket fina juldekorationer.






Vi hittade en mysig liten restaurang, Gelso & Grand på 186 Grand st.
Skön avslutning på dagen.

Andra dagen
Woodbury Common Premium Outlet i Central Valley, vi hade bokat heldag med buss. Vädret var inte det allra bästa men väl värt besökt. Många bra butiker med bra erbjudanden. Jag köpte en riktigt tuff regnjacka till barnbarnet Emil på Tommy Hilfiger. Trött i fötterna och lite frusen efter 9 timmars shopping var det skönt att hoppa på bussen som tog oss tillbaka till Manhattan. Vi köpte en Pizzaslice och tog med upp på rummet. Helt slut var vi.






Tredje dagen
Efter frukost tog vi tunnelbanan DownTown och Battery Park. Vi valde att ta en guidad båttur. Det tog ca en timme, från Brooklyn Bridge och runt, Statue of Liberty och mycket mer. Sen promenerade vi Brooklyn Bridge och vidare till Finacial district. Solen sken och det kändes superskönt att bara gå omkring. Lunchpizza och med nyvunnen energi tog vi oss återigen an Century 21. Nu shoppade vi hejvilt 😃 Med tunga kassar åkte vi Uptown och hem till hotellet. Bara vila en liten stund och spana in handlet.




Middag åt vi i Hell's Kitchen området, mycket gott men ljudvolymen där var hemsk (eller så var vi trötta).

Fjärde dagen
Central Park, Imagine och Bow Bridge. Soligt och varmt. Gick omkring där några timmar. Åkte vidare till Chelseaområdet, fint med alla gulliga trappor och vackra dörrar. Köpte med oss lunch upp på rummet. Gud så skönt att vila fötterna. Under eftermiddagen bockade vi av ytterligare några butiker. Avslutade dagen med middag rakt över gatan från hotellet, Tapasbricka ikväll igen.





Femte och sista dagen
Tog oss lite sovmorgon, packade och åt frukost. Vi lämnade våra väskor i förvaringen på hotellet och checkade ut. Det var många timmar tills vi skulle åka till flygplatsen. Vi var till Time Square, Macy's, Old Navy, Michaels, Pet store mm.











Sista timmarna satt vi på hotellet, sköna soffor där faktiskt. Vid 7tiden gick vi över gatan och till Penn station, tog tåget till Jamaica station och sen airtrain till JFK. Det här var så smidigt och det tog drygt en halvtimme och kostade endast 16 dollar.



Upp i luften och hem igen till Sverige. Borta bra men hemma bäst!

Tjingeling
Paradisfrun

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar