Sidor

torsdag 2 februari 2017

Calangute beach

Våran ”hemmastrand” kallar vi den. Vi bor ju på Holiday Street och det tar oss några få minuter att strosa ner på stranden. Vi har hittat en beachshack som vi gillar, där de har supergod mat och vi trivs med dom som har shacken. Den heter Sea Spray. Vi börjar oftast dagen här med frukost, under tiden vi äter brukar någon av damerna i shacken lägga ut våra handdukar på solsängarna, oftast samma sängar som vi brukar ha.
Det är skönt att bara ligga där i skuggan och läsa och titta på allt som händer runtomkring. Jag lovar att en dag är livad här. Det kan komma en eller flera kossor som går eller rusar fram mellan solsängar och parasoll, Poliser och militär patrullerar och vaktar stranden, Livvakterna i tornet, turister som tappar badkläderna i vågorna (jag har själv fått fånga upp byxorna från fotknölarna), strandförsäljare som säljer, saker, frukt, glass eller annat. Som de kan säga ibland ”whatever you want”, lite scary vad det kan vara. Den frågan får jag sällan men våra ungdomar som är med oss desto oftare för det handlar oftast om droger. Hemskt men sant.

Mellan varven är det skönt med ett bad och svalka sig lite eller nåt att dricka. De är så snabba att fråga om man behöver eller vill ha något. Den här resan har det varit otroligt varmt, vet inte om vi någonsin har haft så varmt när vi har varit här. Sista veckan låg temperaturen på 35-38 grader. Mitt på dagen när solen steker som värst brukar vi passa på att äta lunch i shacken. Ett par timmar i skuggan och lite god mat och dryck gör susen. Då orkar man slöa vidare på solsängen under eftermiddagen.
När dagen är slut och det är dags att strosa ”hemåt” igen så är det dags att betala för dagen i shacken. Vi har ju varit 5 personer och en heldag med frukost, lunch och allt annat därimellan hamnade på i snitt 250-280 kr totalt. Du förstår vad billigt det är här!













Det är gött o leva i Goa Indien 💗

Tjingeling
Paradisfrun

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar