Sidor

måndag 23 november 2020

Födelsedagar, farmor igen och resan till Goa

 Året började med att äldsta barnbarnet Ella fyllde år. Tänk att hon blev hela 11 år, så fin och gullig tjej.

Sen blev det spännande dagar, väntan på att ett nytt litet barnbarn skulle födas. Storebror Emil och jag undrade vad det skulle bli.


20 januari blev en dag att minnas extra mycket. Då föddes äntligen mitt barnbarn Ronja, jag blev farmor igen. 






Den dagen är inte vilken dag som helst för då fyller nämligen barnbarnet Valle också år. Nu har vi två att fira på samma dag.

Den 2 februari reste vi till vårt kär Goa i Indien igen. Calangute är där vi alltid bor. Den här gången var det bara min man och jag som reste. Lite tomt när man är van att ha fartfyllda ungdomar med sig.

Vi hade många sköna, varma, soliga och lata dagar. Vi åt gott och gjorde några utflykter. Nytt för den här gången blev en tur till Palolem beach som ligger söderut i Goa. 

Night Market i Arpora






Soumyen´s Kitchen i Calangute
All mat är fantastiskt god, varje måltid är en fröjd. Vår absoluta favoritrestaurang är Soumyen´s Kitchen. Underbar miljön, god mat och servicen är outstanding. Vi äter alltid flera gånger varje resa här.




 Mapusa Market

Att besöka den lokala marknaden i Mapusa är ett måste. Lika roligt, lika jobbigt och lika varmt varje gång. Men det går liksom inte att låta bli. Det måste handlas, prutas och trängas lite.








Palolem Beach i Södra Goa
Det tog nästan två timmar i bil från Calangute till Palolem. Tur att vi alltid har vår egen chaufför som vi känner bra, han är lugn och trygg att åka med. Dessutom så hinner vi prata en hel del under våra bilturer. Jag blev inte så imponerad av den här stranden, trångt och mycket folk. Det är inte min melodi. Roligt att ha varit där i alla fall.








Namegiving för Ansh
Vi har en familj som vi alltid träffar när vi är i Goa, vi har kontakt hela året förstås men vi passar på att vara tillsammans med dom extra mycket när vi är där. Den här gången hade vi dessutom äran att vara med på Anitas son Ansh namngivning. Det var en speciell upplevelse, att få vara delaktig i deras vardag och traditioner. Så tacksam.





Till sist lite bilder som får avsluta vår resa denna gång.










Sista veckan vi var där fick vi ju alla höra talas om Covid-19. Vi försökte att hålla oss uppdaterade om utvecklingen och kom väl hem i sista sekund skulle jag vilja säga. I New Delhi möttes vi av dessa skyltar. När vi klev av planen så tog de stickkontroller och tempade folk.

Efter några dagar på hemmaplan var det dags att fira världens bästa Emil på födelsedagen. Han fyllde 2 år och är så klok, rolig och har ett hjärta av guld. Farmors gohjärta.


Det var januari och februari det, puh det blev en del att skriva.

Tjingeling
Paradisfrun







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar