Sidor

fredag 26 oktober 2012

Lanzarote i berättarfredag

När Calle och Anna var små tog vi mormor Marianne med oss på en resan till Lanzarote. Vi åkte i februari, det var snö och kallt här hemma så det kändes underbart att få lite sol och värme. Vi bodde i Puerto del Carmen, hotellet låg en bit från strandpromenaden så vi fick rejäl motion varje dag. Jag hade ingen vagn med till Anna (hon var 3 år), det blev en del bärande.

Lanzarote är en vulkanö utanför Afrika nordvästra kust. Den tillhör Spanien. It's a windy island, perfekt för surfare, men en toppenö för oss som inte surfar också :) En av det torraste öarna, det regnar sällan. Det är en vacker ö, det är kargt men har sin charm. Det är bergigt så bra kondis kan vara bra om man vill promenera, går ju att åka taxi också :)

Vi hade en helmysig vecka, vi gjorde några utflykter förstås.
Vi besökte marknaden i Teguise, Montana Del Fuego, Playa Del Papagayo och nationalparken Timanfaya. Vi hyrde bil och tog oss runt själva på ön.
Jag överraskade mamma och Calle och Anna med att jag hyrt bil. Mamma blev så nervös och sa JAG kan inte köra!!! Hihi, då var hon bra go :)

Här är lite bilder från vår resa



 
 
Tjingeling
Paradisfrun




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar